Nieuwsbericht Opening beeldenexpositie De Heemtuin verbeeld VII – Metamorfose

Gepubliceerd op: 10 juni 2014 00:00

heemtuin

Wethouder Jeff Gardeniers van Leiderdorp opent zondag 15 juni om 15.00 uur de beeldenexpositie ‘De Heemtuin verbeeld VII' in de Leiderdorpse Heemtuin. De opening is bij de ingang van de Heemtuin vlak bij de kinderboerderij in park De Houtkamp. Belangstellenden en kunstliefhebbers zijn hierbij van harte uitgenodigd.

De expositie heeft dit jaar als thema “Metamorfose”. Stichting Kunst in de Heemtuin heeft elf regionaal en nationaal bekende kunstenaars uitgenodigd om aan de hand van dit thema werken beschikbaar te stellen of speciaal voor de expositie te maken. De kunstenaar Jessy Rahman zal het thema Metamorfose tijdens de opening op een bijzondere wijze vormgeven. Na de opening bent u van harte uitgenodigd voor een uitgebreide rondleiding langs de beelden. De rondleiding wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Metamorfose is een belangrijk thema in de kunst, de mythologie en in de natuur. Een toepasselijk thema in onze hedendaagse maatschappij die sterk in beweging is. Zoals Ovidius schreef in de oudheid: niets blijft gelijk, maar ook niets vergaat volledig. Met dit thema dagen we de kunstenaars uit om via een samenspel tussen kunst en natuur de nieuwe kansen en mogelijkheden te verbeelden in onze kantelende maatschappij.

De deelnemende kunstenaars zijn: Alice Bakker, Marcelle van Bemmel, Marieke Bolhuis, Mieke van den Hoeven, Marga Houtman, Ninette Koning, Anat Ratzabi, Charley Reijnders, Willem Speekenbrink, Liesbeth van Woerden en Zagara.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl