Nieuwsbericht Opfriscursus Rijvaardigheid voor Senioren

Gepubliceerd op: 11 november 2018 12:50

Op woensdag 28 november 2018 organiseert de gemeente Leiderdorp samen met Veilig Verkeer Nederland weer een Opfriscursus Rijvaardigheid voor Senioren.

Waar: de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 1 Leiderdorp
Wanneer: woensdag 28 november
Hoe laat: 09.00 tot 12.15 uur of van 13.00 tot 16.00 uur
Wat kost het: €.15,00 per persoon. Dit is inclusief twee consumpties
Inschrijven: via Linda de Jong via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via 0184-685317

Tijdens deze cursus krijgt u informatie over de huidige verkeersregels en veranderingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Samen met een ritadviseur maakt u een rit waarna u samen de goede punten bespreekt en u tips krijgt met betrekking tot de punten die minder makkelijk gaan.

Het is beslist GEEN rijexamen doch de deelnemers krijgen alleen praktische tips mee waardoor zij wellicht langer op een veilige manier van hun auto gebruik kunnen blijven maken. Deelname aan deze cursus heeft nooit als resultaat dat uw rijbewijs wordt ingenomen.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot een vrijblijvende oog- en gehoortest en kunt u bij een apotheek informatie krijgen over de invloed van medicijnen op de rijvaardigheid. Voor dit laatste onderdeel is het handig om een lijst mee te nemen van de medicijnen die u regelmatig gebruikt.

 


Wilt u niets missen van het gemeentenieuws? Neem dan een abonnement op onze nieuwsbrief via www.leiderdorp.nl/nieuwbrief.