Nieuwsbericht Opknapbeurt voor het Zijlkwartier

Gepubliceerd op: 19 mei 2010 00:00

Het wijkgebouw van het Zijlkwartier is toe aan een opknapbeurt. Omdat de buurtvereniging dit jaar 65 jaar bestaat, wordt het opknappen van het gebouw gecombineerd met een opknapbeurt van de buitenruimte.

Het plan voor de opknapbeurt in en om het wijkgebouw is opgesteld door de gemeente Leiderdorp en door vertegenwoordigers van buurtvereniging Zijlkwartier. Het wijkgebouw zelf wordt op geluidsisolerend vlak aangepast, er komt een nieuwe vloer, de plafonds worden vernieuwd, er komen nieuwe toiletten en er worden automatische schuifpuien geplaatst.  Deze werkzaamheden worden mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiderdorp, wijkvereniging Zijlkwartier, Fonds 1818, Oranje Fonds en de Wmo.

De opknapwerkzaamheden in de buitenruimte rondom het gebouw bestaan onder andere uit het plaatsen van ondergrondse containers, snoeien van bomen en planten, herstellen van het gazon, het plaatsen van een treurwilg aan het water, aanbrengen van een natuurvriendelijke oever aan de slootkant haaks op de Van der Marckstraat, het plaatsen van nieuwe prullenbakken, onderhoud aan de riolering en het herstellen van voetpaden.

De werkzaamheden starten eind mei, dan wordt begonnen met de werkzaamheden aan de buitenruimte. Werkzaamheden aan het interieur zullen in de zomervakantie aanvangen. Indien de werkzaamheden consequenties hebben op de bereikbaarheid en toegankelijkheid, zal daarover nader gecommuniceerd worden.

In september van dit jaar zal de (her)opening het wijkgebouw van de Zijlkwartier plaatsvinden.