Nieuwsbericht Opruimplicht hondenpoep

Gepubliceerd op: 05 februari 2014 00:00

Hondenpoep is normaal. Hondenpoep op straat, bij scholen en trapveldjes niet. De gemeente Leiderdorp wil graag een schoon dorp zijn waar iedereen prettig woont, voor hondenbezitters en niet-hondenbezitters.

Hondenpoep op straat, bij scholen en trapveldjes is niet alleen vervelend en vies, maar ook ongezond. In hondenpoep zitten eitjes van de hondenspoelworm. Dit kan tot griep-achtige verschijnselen leiden, zoals koorts en buikpijn. Vooral kinderen komen hiermee in aanraking, omdat zij spelen op grasveldjes en trapveldjes. Kinderen moeten veilig kunnen spelen op dit soort veldjes.

De belangrijkste regels zijn dat iedereen die in Leiderdorp een hond uitlaat zelf de hondenpoep opruimt en dat honden (buiten de apart vastgestelde losloopgebieden) altijd aan de lijn lopen. Hondenpoep kan worden weggegooid in de reguliere prullenbakken; daarnaast staan er op diverse plekken de zogenaamde Depodogs, waar men een zakje uit kan halen voor het verwijderen van de hondenpoep en het zakje ook kan achterlaten.

Het overtreden van deze regels kost u € 90,- als uw hond niet is aangelijnd en € 140,- als de poep niet wordt opgeruimd.

Meer informatie over Depodogs en waar de losloopgebieden zijn vindt u op www.leiderdorp.nl/hondengemak.

depotdog