Nieuwsbericht Oranje straat? Lees de spelregels

Gepubliceerd op: 09 juni 2010 00:00

VlaggetjesHet Wereld Kampioenschap voetbal in Zuid-Afrika is begonnen. Voor veel mensen betekent het WK een boel gezelligheid met veel versieringen. Ook in Leiderdorp zijn een heleboel straten oranje. Geen enkel probleem, maar er zijn wel een paar spelregels!

Heel en schoon
Versiert u de straat? Wees dan voorzichtig met lantaarnpalen, bankjes, vuilnisbakken en bomen. Zorg ervoor dat ze niet beschadigen en gebruik geen verf of spuitbussen. Ook lantaarnpalen die nu oranje licht geven, moeten na afloop van het WK weer gewoon wit licht uitstralen.

Verkeer en hulpdiensten
Het verkeer - en vooral de hulpdiensten! - moeten gewoon in uw straat kunnen komen. Als er iemand met spoed naar het ziekenhuis moet, of als er brand in uw straat is, moeten de ambulance en de brandweer ongehinderd uw straat in kunnen rijden. Hang de versiering daarom hoog genoeg op (min 4.10 mtr).

Huisvuil
Het huisvuil moet gewoon opgehaald kunnen worden. Dat betekent dat de vuilniswagen nog door uw straat moet kunnen rijden. Vooral in de wijken waar inmiddels ondergrondse containers zijn geplaats moet u passen met versiering over de weg. De vuilniswagen die ondergrondse containers leegt, heeft veel hoogte nodig!

Werkzaamheden
In sommige straten wordt gewerkt tijdens het WK. Hou er rekening mee dat voor sommige werkzaamheden grote machines gebruikt worden, bijvoorbeeld wanneer er asfalt wordt vernieuwd of graafwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Die machines mogen niet gehinderd worden door WK-versiering..

Opruimen
Ruim aan het einde van de dag de rommel op. De versieringen mogen tot 15 juli blijven hangen.

Brandveilige versiering
Denk aan uw veiligheid en die van uw omgeving. Gebruik dus altijd brandveilige versiering! Bekijk de belangrijkste punten over brandveiligheid voor in en om het huis . Ook op de website van de brandweer vind u nuttige informatie en handige tips.