Nieuwsbericht Oriëntatiemarkt voor vierdejaars VMBO leerlingen

Gepubliceerd op: 08 oktober 2014 00:00

Jongeren willen later een goede baan die bij hen past. Maar hoe kom je daar aan? Een goede oriëntatie is het halve werk. Om jongeren daarbij te helpen wordt er voor vierdejaars VMBO-leerlingen uit Holland Rijnland van 13 t/m 17 oktober Beroep in Bedrijf georganiseerd. Leerlingen kunnen in die week een bezoek brengen aan een bedrijf of instelling en ervaren wat het werk in de praktijk inhoudt. Zo kunnen ze weloverwogen een vervolgopleiding kiezen. Om zicht te krijgen op dat aanbod wordt er tevens op 15 en 16 oktober de MBO Opleidingenmarkt gehouden in de Hooglandse Kerk in Leiden.

VMBO leerlingen die dit jaar examen doen kunnen bij meer dan 60 bedrijven of instellingen op bezoek gaan. Hotels, bouwondernemingen, grafisch ontwerpbureaus, de jeugdgevangenis en technische bedrijven openen hun deuren. Maar ook bijvoorbeeld fietsenmakers, slagers, een goudsmid of meubelstoffeerder waar ze kennis kunnen maken met uiteenlopende mogelijkheden als vakman.

Aanmelden
Vierdejaars VMBO-leerlingen uit Holland Rijnland kunnen zich aanmelden voor het bezoeken van een bedrijf. Dit kan via de mentor op school of via www.onsplatform.nl  (bij ‘Beroep in Bedrijf’). Van 13 tot en met 17 oktober zijn er ruim 60 bedrijven en instellingen in de regio waar leerlingen langs kunnen gaan. Deelname aan de route is gratis. Meer informatie krijgen de leerlingen via hun decaan of mentor op de eigen school. Informatie is ook te volgen via Twitter: @BeroepinBedrijf.

Initiatiefnemers
Beroep in Bedrijf is een initiatief van BV Leiden, Platform Arbeidsmarkt Katwijk (PAK), de VOA, Ons Platform en Gemeente Leiden met ondersteuning van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt (RPA). Zij werken samen aan een goede beroepskeuze en zo aan de toekomst van de jeugd en een sterke regionale economie.

Betrokken bedrijven
Een overzicht van de bedrijven en instellingen die hun deuren openzetten voor de VMBO leerlingen is te vinden op www.onsplatform.nl.