Nieuwsbericht Overhangend groen openbare ruimte

Gepubliceerd op: 09 juli 2013 00:00

Momenteel zijn planten en struiken flink aan het groeien. Overhangend groen langs de openbare weg kan soms voor overlast zorgen, met name op het trottoir en paden. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer overhangende takken en struiken het vrije uitzicht belemmeren. De gemeente Leiderdorp krijgt dan ook regelmatig klachten over overhangend groen, vaak uit particuliere tuinen, langs de openbare weg.

Overhangend groen zijn bomen en struiken, die over de erfafscheiding heen hangen, over het trottoir of de straat. De gemeente roept dan ook op om bij het onderhouden van uw tuin het overhangend groen weg te snoeien.

In deze periode is de gemeente bezig met de reguliere snoeiwerkzaamheden van het gemeentelijk groen. Per wijk wordt het overhangend groen gesnoeid, zodat paden en wegen overzichtelijk blijven.

Het kleine snoeiafval kan in de groene bak. Grof snoeiafval kunt u aanleveren bij de milieustraat aan de Simon Smitweg. Lukt dat niet dan kunt u, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur, bellen met de grofvuillijn (071) 54 58 500.