Nieuwsbericht Paddenstoelen binnen en buiten

Gepubliceerd op: 02 oktober 2012 00:00

vuurzwammetje

Voor iedereen die meer over paddenstoelen wil weten is er zondagmiddag 7 oktober een paddenstoelenpresentatie én -wandeling bij het Milieu Educatief Centrum (MEC). Van 13.00 tot 13.45 uur is te zien en te horen waarom paddenstoelen (of zwammen) zo bijzonder zijn. Want de natuur zou zonder de wereld van de zwammen er heel anders uitzien en ook een stuk saaier.

Na een korte pauze start om 14.00 uur paddenstoelenwandeling waarbij enkele natuurgidsen van het IVN de plekjes in het park laten zien waar paddenstoelen zijn te verwachten. Over veel soorten paddenstoelen zijn leuke weetjes te vertellen of zelf te ontdekken, bijvoorbeeld hoe ze leven en wat ze eten. De wandeling duurt zo’n 90 minuten.

Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je alleen het verhaal wilt horen, of juist de wandeling in het park wilt doen, of toch misschien allebei. Nog een leuke tip voor de wandeling: neem een spiegeltje mee om onder de hoedjes van de paddenstoelen te gluren.

Aanmelden is niet nodig voor deze zondagmiddag en deelname is gratis. Het MEC is te vinden in gebouw De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110(e) in Leiderdorp. Meer informatie op www.natuureducatie.nl.