Nieuwsbericht Passende beweegactiviteiten in Sportgids 2012

Gepubliceerd op: 01 februari 2012 00:00

De gemeente Leiderdorp vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners genoeg bewegen. Door regelmatig te bewegen voelen mensen zich gezonder en fitter. Om de zoektocht naar een passende beweegactiviteit eenvoudiger te maken wil de gemeente Leiderdorp in samenwerking met de GGD, REOS, Sportfondsen Sport Servicepunt en Sportservice Zuid-Holland zoveel mogelijk (sport)organisaties in een sportgids opnemen. De gemeente Leiderdorp heeft ongeveer 50 organisaties om medewerking gevraagd.

Voor sommige mensen is het vinden van een passende beweegactiviteit niet makkelijk, bijvoorbeeld doordat ze niet gewend zijn te bewegen of omdat ze kampen met overgewicht. Ook voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking kan het lastig zijn een beweegactiviteit te vinden die past binnen hun mogelijkheden. Voor deze groepen is de sportgids bedoeld.

Wat staat er in de sportgids?
De sportgids is een boekje waarin het aanbod van laagdrempelige, passende beweegactiviteiten binnen de gemeente Leiderdorp beschreven wordt. Daarnaast is informatie opgenomen over sporten voor mensen met een beperking. Met de verspreiding van deze gids, onder andere via de Wegwijzer en lokale zorgverleners, willen wij het vinden van een passende beweegactiviteit gemakkelijker maken.

Indien u uw organisatie in de sportgids wilt vermelden dan kunt via skarlsson@sportzh.nl het inschrijfformulier aanvragen. Dat kan tot 26 februari. Als u vragen hebt kunt u contact opnemen met Stèphanie Karlsson van Sportservice Zuid-Holland, via tel. (0174) 244 940 of via skarlsson@sportzh.nl.