Nieuwsbericht Pompoen, daar kun je wat mee doen!

Gepubliceerd op: 19 oktober 2011 00:00

PompoenDe pompoen is een echte vrucht van de herfst. Met het vruchtvlees zijn heerlijke gerechten te maken. De dikke, harde buitenkant leent zich voor andere creatieve uitingen. 

Op woensdag 26 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur, krijgen maximaal 20 kinderen de kans om in het Milieu Educatief Centrum een mooi herfststukje te maken van een kleine pompoen en natuurlijke materialen die buiten in het park worden gezocht.

Ook wordt een grote pompoen leeg geschept. Met het vruchtvlees wordt de lekkerste pompoensoep gemaakt. Iedereen helpt daarbij. Aan het eind van de middag wordt de soep gegeten, en natuurlijk komen ook de (groot)ouders van de kinderen een hapje mee-eten.

De woensdagmiddagactiviteiten van het MEC worden om de twee weken georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelname kost 2 euro per kind. Aanmelden is mogelijk tot de ochtend van 26 oktober, liefst per e-mail, mec@natuureducatie.nl. Maar wees er snel bij want vol is vol!

Het MEC is te vinden in Sociaal Cultureel Centrum De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110-E in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie op www.natuureducatie.nl.