Nieuwsbericht Praktijkdag voor Jonge Autorijders

Gepubliceerd op: 07 juni 2017 16:20

De gemeenten Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude organiseren zaterdag 24 en zondag 25 juni gezamenlijk twee "The DriveXperience" praktijkdagen voor jonge autorijders. Dit zijn twee gratis Praktijkdagen voor Jonge Autorijders van 18 t/m 24 jaar die maximaal 3 jaar hun rijbewijs bezitten. Deelname is helemaal gratis en deelnemers hoeven zelf geen auto mee te brengen! De praktijkdag wordt gehouden bij het gemeentehuis van Leiderdorp.

Aanmelders kunnen kiezen voor deelname op zaterdagmiddag-avond 24 juni of zondag 25 juni. Zaterdag begint het om 12.30 uur en duurt het tot uiterlijk 19.30 uur en zondag begint het om 9.00 uur en duurt het tot 16.00 uur. The DriveXperience praktijkdagen in Leiderdorp maken dit jaar deel uit van een serie van zeven praktijkdagen in de regio Holland-Rijnland. Ze zijn een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat naast deze dagen ook elders in de provincie Zuid-Holland een aantal van deze dagen subsidieert. De deelnemers ervaren op deze dagen zelf achter het stuur en in drie modules hoe goed ze als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten zij wellicht kunnen bereiken. Inhoud van de modules:

  • Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience)

Elke deelnemer rijdt met twee andere jongeren in de auto van een coach een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving, wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt zijn eigen en elkaars rijstijl en geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft. Spannend!

  • Module 2: Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)

Op een gladde rem/slipbaan rijd je zelf en voel je wat het is om op glad wegdek onverwacht een noodstop te moeten maken met verschillende snelheden. Je merkt dan hoe lang je remweg op een glad wegdek bij verschillende snelheden is en voelt de werking van het ABS remsysteem. Je bent dan wéér een ervaring rijker waar je in het verkeer voordeel aan kan hebben.

  • Module 3: Afleiding, Alcohol en Drugs (Xperience Xchange)

In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praten en discussiëren de deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe ze daarmee kunnen omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voer je een open discussie hierover, over je eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je ook kan afleiden.

Alles bij elkaar een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven uitvoeren, discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen.

Vooraf en achteraf verkeerstest via internet
Met een eigen inlogcode maken de deelnemers vooraf thuis op de website van CitoDrive al een test die aantoont welk soort autorijder ze zijn. Enkele dagen na hun deelname maken ze via internet nóg een test. Genoeg redenen om je meteen aan te melden op www.thedrivexperience.nl.

Laat ook je vrienden aanmelden!
Deze dag is voor iedereen van 18 t/m 24 jaar die tussen de 3 maanden en 3 jaar hun rijbewijs bezit. De deelnemende gemeenten zorgen halverwege de training in het gemeentehuis voor een gratis lunch. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat. Er kunnen per dag maximaal 48 jonge autorijders meedoen en deelname is gratis. Snel aanmelden dus!

Aanmelden via de website
Meld je aan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer info over het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle info per e-mail. Schrijf je nú in en doe mee!

Drive Experience