Nieuwsbericht Prijs Nederlandse identiteitskaart (NIK) verandert per 1 januari 2012.

Gepubliceerd op: 09 november 2011 00:00

Met ingang van 1 januari 2012 wordt het tarief voor de NIK voor kinderen tot en met 13 jaar verhoogd naar € 30,00. De NIK voor hen kost nu € 9,20. Voor personen vanaf 14 jaar gaat de NIK € 40,05 kosten.

Wilt u een NIK aanvragen voor uw kind(eren) dan loont het de moeite dit voor 31 december aanstaande te doen. U zou kunnen overwegen om een NIK te laten maken voor kinderen die iets jonger zijn dan 13 jaar en van wie de NIK op korte termijn verloopt. Vraagt u voor hen een nieuwe NIK aan, dan kunt u deze nog aanschaffen voor het lage tarief.

Mochten er veel aanvragen gedaan worden, dan bestaat de mogelijkheid dat de levering langer gaat duren dan normaal het geval is. Dit zou kunnen gaan gelden voor de kinderen die jonger zijn dan 13 jaar en zes maanden.

Daarnaast is het belangrijk te weten, dat in de week van 27 tot 30 december de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan plaatsvindt. U vindt hier de gewijzigde openingstijden. Let op: burgerzaken is woensdag 28 december vanaf 12.30 uur gesloten. Daarna is er geen mogelijkheid meer tot een NIK-aanvraag.

Wij raden u aan een reisdocument tijdig voor de kerstdagen aan te vragen. Wilt u voorkomen dat u langer moet wachten dan is het maken van een afspraak mogelijk. Dit kan via de website van de gemeente, www.leiderdorp.nl, waar op de hoofdpagina de button, Een afspraak maken, staat. U h eeft om een afspraak via internet te kunnen maken een DigiD nodig. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 071-54 58 500.