Nieuwsbericht Prijsuitreiking Wilde Weelde

Gepubliceerd op: 01 september 2010 00:00

Tot 1 augustus konden inwoners en bedrijven uit de regio Leiden ideeën inzenden voor de prijsvraag Wilde Weelde van de gemeente Leiden, de Milieudienst West-Holland, NCB Naturalis en Fonds 1818. Op vrijdag 3 september vindt de prijsuitreiking plaats. Dit gebeurt op het Biodiversiteitsfestival Life Live op 3 en 4 september in de tuin van Naturalis, van 19.30 tot 20.00 uur.  De gemeente Leiden en Fonds 1818 hebben ieder € 20.000 aan prijzengeld beschikbaar gesteld.

Wilde Weelde in het jaar van de biodiversiteit
2010 is het jaar van de biodiversiteit. Biodiversiteit is al het leven dat we op aarde hebben. Biodiversiteit is mooi en verrassend dichtbij. Het is bovendien nuttig en noodzakelijk. Om de biodiversiteit in Leiden en omgeving te versterken, schreven NCB Naturalis, gemeente Leiden en Milieudienst West-Holland de prijsvraag Wilde Weelde uit, voor inwoners en bedrijven uit de regio. De opdracht was: bedenk een plan om de biodiversiteit in uw buurt of bij uw bedrijf te versterken én er lol van te hebben. Er waren ongeveer 30 zeer gevarieerde en inspirerende inzendingen.

Vrijdag 3 september horen de indieners welke projectideeën gewonnen hebben en wie van hen dus kunnen beginnen met de uitvoering ervan. Hiervoor is in het totaal een bedrag van € 40.000,- beschikbaar gesteld.

Festival Life Live
De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste avond van het festival Life Live op 3 en 4 september bij Naturalis; een zomerfestival met volop muziek, film, eten en drinken. Het programma van het festival kunt u vinden op www.naturalis.nl. Meer informatie over Wilde Weelde vindt u op www.leiden.nl/wildeweelde.