Nieuwsbericht Proef met ondergrondse containers gestart

Gepubliceerd op: 29 juni 2011 00:00

Ondergrondse containerSinds medio juni 2011 zijn de ondergrondse containers aan het Jan den Hartogplein, de Gaarmeesterstraat en de Raaphorst in gebruik. Het gaat hierbij om een proef waarmee de gemeente wil onderzoeken of het plaatsen van ondergrondse containers in heel Leiderdorp toegepast kan worden.

Bewoners van de straten waar de ondergrondse containers geplaatst zijn, hebben een pas ontvangen waarmee zij de containers kunnen openen. Hiermee wordt voorkomen dat er afval in de containers terecht komt dat niet afkomstig is van omwonenden.

De ondergrondse containers verfraaien het straatbeeld en dragen bij aan betere controle op het gebruik van de containers. Bovendien werken de containers op zonne-energie. Deze energie is nodig voor het registreren van de pasjes bij het openen van de container en het legen van de containers.

Het komende halfjaar wil de gemeente inzicht krijgen in het gebruik van de ondergrondse containers. Hierbij wordt gelet op benodigde capaciteit van de inzamelcontainer, mate van vervuiling rond de containers, het aantal malen dat de containers geleegd moeten worden en het benodigde onderhoud. Afhankelijk van de uitkomsten, wil de gemeente uiteindelijk alle bovengrondse containers vervangen voor ondergrondse exemplaren.