Nieuwsbericht Proefsleuven voor nieuwe bushaltes Engelendaal

Gepubliceerd op: 27 september 2016 10:40

Voor nieuwe bushaltes aan het Engelendaal worden volgende week een aantal proefsleuven gegraven om de ondergrondse infrastructuur te bekijken.

De provincie Zuid-Holland introduceert in samenwerking met de gemeenten Leiden en Leiderdorp een nieuwe R-net buslijn. R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Deze gaat vanaf december 2017 rijden van Leiden Centraal via de Willem de Zwijgerlaan, Engelendaal, Persant Snoepweg naar Leiderdorp Alrijne Ziekenhuis en vice versa. Er komen nieuwe comfortabele bushaltes met digitale reizigersinformatie en overdekte voorzieningen om fietsen te parkeren. Zie ook dit nieuwsbericht.

Proefsleuven
Om een goed beeld te krijgen van de aanwezige ondergrondse infrastuur gaat de firma N. Koolmoes op 4 en 5 oktober een aantal proefsleuven graven aan het Engelendaal ter hoogte van het Winkelhof en de Rietschans. De werkzaamheden worden uitgevoerd op het fietspad of in de berm. De fietsers kunnen langs het werkvak via het trottoir lopen.

Bushaltes en R-net
De locaties van de haltes komen grotendeels overeen met de huidige Q-liner haltes. Ook worden maatregelen genomen voor een betere doorstroming, zodat de bus waar mogelijk voorrang krijgt en daarmee een aantrekkelijke lijn voor reizigers wordt.
De lijn vervangt de Q-liner 365 tussen Leiden Centraal en Leiderdorp. Met de introductie van R-net op deze route willen de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Leiden en Leiderdorp een kwaliteitsimpuls geven aan het openbaar vervoer.

Vragen
Voor vragen deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met dhr. J.P. Jongeneel via telefoonnummer (071) 516 59 06.

R net