Nieuwsbericht Regels voor het afsteken en opslaan van vuurwerk

Gepubliceerd op: 23 december 2015 08:30

De jaarwisseling moet voor iedereen in Leiderdorp een feest zijn. Maar het afsteken en het opslaan van zwaar, meestal illegaal vuurwerk zorgt ieder jaar voor veel overlast, (levens)gevaarlijke situaties en schade. De gemeente Leiderdorp zet zich samen met de politie in om de daders te achterhalen. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken!

Zwaar vuurwerk is explosief, levensgevaarlijk en niet voor niets illegaal. De omgeving loopt gevaar als dit vuurwerk is opgeslagen in een woning, garagebox of schuur. Het vuurwerk kan te vroeg afgaan en is vaak veel krachtiger dan men denkt.

Vuurwerk afsteken
Het is verboden om in de weken voorafgaand aan de jaarwisseling vuurwerk af te steken. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op oudejaarsdag tussen 18.00 uur en 02.00 uur 's nachts. In deze periode geldt, dat vuurwerk nooit mag worden afgestoken waar het gevaar, schade of overlast kan opleveren. Je mag onder meer geen vuurwerk afsteken op de volgende locaties:

  • De Bloemerd
  • De Houtkamp
  • Het gebied rond de Buitenhofvijfer
  • De voetbalkooi bij het Nievaartpad

Melden
Wordt er vuurwerk bij u in de buurt afgestoken, terwijl dat nog niet is toegestaan? Of vermoedt u dat iemand in het bezit is van zwaar en illegaal vuurwerk? Bel dan de politie (0900-8844). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Vernielingen
Wie schade veroorzaakt door afsteken van vuurwerk heeft kans op een sanctie. Ziet u dat iemand schade veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk? Meld dit dan via 1-1-2. Het herstellen van schade kost geld. Samen kunnen we schade en de herstelkosten beperken.