Nieuwsbericht Reiniging en inspectie hoofdriool in Voorhof, Oranjewijk en Doeskwartier

Gepubliceerd op: 16 september 2016 11:30

Op maandag 19 september start het bedrijf Riool.nl met het reinigen en inspecteren van het hoofdriool in de wijken Voorhof, Oranjewijk en het Doeskwartier. De werkzaamheden duren tot en met oktober.

Het reinigen van het hoofdriool gebeurt met water onder hoge druk, waardoor de aanwezige vervuiling word verwijderd. Aansluitend wordt met een rijdende videocamera het riool geïnspecteerd op schade. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit de aanwezige inspectieputten van het hoofdriool. De straten worden dus niet opengebroken.
U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van het toilet, douche, vaatwasser of wasmachine.

Wat merkt u ervan?
U merkt over het algemeen weinig van de werkzaamheden. Wel is het mogelijk dat u enige (geluids)overlast van de voertuigen ondervindt.

Omdat het hoofdriool met water onder hoge druk wordt gereinigd, bestaat de kans dat de binnenriolering wordt leeggezogen. Dit veroorzaakt een rioollucht in huis. Die is eenvoudig te verhelpen door alle kranen even te laten lopen en het toilet door te trekken. Hiermee worden de zwanenhalzen van de afvoerleidingen weer gevuld.

Hoewel het zelden voorkomt, bestaat ook de kans dat de binnenriolering een ogenblik onder druk komt te staan. In dat geval kan het water omhoog komen of gaan borrelen in het toilet of de gootsteen. U kunt hiertegen de volgende voorzorgsmaatregelen nemen.

Voorzorgsmaatregelen
Om spetters door het opborrelende water te voorkomen, adviseren wij u tijdens de werkzaamheden

  • het deksel van uw toilet te sluiten met een vuilniszak of een natte doek tussen toiletpot en deksel, en daarnaast het deksel te verzwaren met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een volle emmer water.
  • alle afvoeren van de gootsteen, wastafels, bad en douche af te dekken met een natte doek.

Bent u overdag niet thuis, neemt u dan voordat u weggaat de bovengenoemde maatregelen.

Let op waar u parkeert
De uitvoerder werkt via de inspectieputten van het hoofdriool. U herkent deze grote vierkante putten aan de dichte ronde gietijzeren deksels in het straatoppervlak. Wij verzoeken u vriendelijk om uw auto bij werkzaamheden in uw straat niet in de nabijheid van de inspectieputten te parkeren. Het kan voorkomen dat de uitvoerder tijdens zijn werk een deel van de straat blokkeert met zijn voertuigen. Ziet u de voertuigen in de wijk en heeft u die dag de auto nodig, plaats deze dan zodanig dat u altijd de wijk kunt verlaten.

Planning
De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van lokale omstandigheden. Daardoor is het niet mogelijk om een exact tijdstip te benoemen waarop de uitvoerder bij u in de straat bezig is. U kunt aan de aanwezigheid van de rioolauto's zien dat wij hij bij u in de buurt is.

Contact
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de Rajan Roepan van de gemeente Leiderdorp via telefoon ( 071) 54 58 557 of met Riool.nl via telefoon (085) 27 33 471. U kunt ook een e-mail sturen naar hoofdriool@riool.nl