Nieuwsbericht Romeinse boerenerfmarkt en Open Monumentendag

Gepubliceerd op: 09 september 2015 10:40

Op 12 september is er weer een Romeinse boerenerfmarkt op Hoeve Dijkzicht (Achthovenerweg 15 Leiderdorp). Deze boerenerfmarkt is onderdeel van de Limes-route die de oude Romeinse grens markeert en herdenkt.

Route-app
Via www.stichtingschep.nl kunt u de route-app downloaden. Met deze app krijgt u routes die u fietsend of te voet af kunt leggen. U krijgt hiermee uitleg over de plaatsen waar u langskomt. U passeert tijdens de route ook Hoeve Dijkzicht. 

Activiteiten
Op 12 september kunnen kinderen op Hoeve Dijkzicht naar archeologische stukken graven. Dit alles gebeurt onder leiding van vrijwilligers van het Leiderdorps museum. Het MEC verzorgt een workshop geurzakjes maken met kruiden die ook werden gebruikt in de Romeinse tijd. Op de Romeinse boerenerfmarkt staan diverse kraampjes waar ambachtelijke producten worden verkocht en kunt u genieten van een welverdiende pauze in de tuin. De markt is geopend van 10.00 tot 15.00 uur. 

Open Monumentendag
Wanneer u hierna nog niet bent uitgekeken kunt u in Leiderdorp en omstreken genieten van de Open Monumentendag. Voor meer informatie is er een informatieboekje die u onder andere op kunt halen bij het gemeentehuis, de bibliotheek, het Leiderdorps museum en boekhandel de Kier. Het is ook mogelijk deze te downloaden op www.openmonumentendag.nl/gemeente/leiderdorp.