Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van corona: Bob Vastenhoud

Gepubliceerd op: 09 juni 2020 17:25

Geduld en wijsheid

Bob Vastenhoud (raadslid GroenLinks)

We leven nu bijna 3 maanden in coronatijd. De tijd lijkt voorbij te vliegen. Aan het begin van de periode heb ik mijn moeder in huis gehaald. Ze is alleenstaand en ik wilde haar niet alleen in thuisisolement laten zitten. Bovendien past ze één keer per week op onze dochter, nu mijn vrouw en ik thuis moesten werken was een permanente oppas in huis een hele fijne bijkomstigheid. Nu mijn dochter weer naar de opvang kan, is mijn moeder weer terug naar Schiedam. Maar voor haar wekelijkse oppasdag haal ik haar nu op met de auto, om het OV te vermijden.

Mijn vrouw is Griekse en we maken ons zorgen over haar thuisland. Toerisme is daar enorm belangrijk en die pilaar onder de economie valt nu weg. Bovendien weten we niet of we in de zomer naar haar thuisland en familie toe kunnen. Ons traditionele bezoek met Pasen hebben we al moeten laten schieten. Gelukkig hebben we een fijn huis en een fijne tuin, dus we houden het thuis nog wel even uit.

Ik maak me wel steeds meer zorgen over hoe en wanneer we hier uit gaan komen. Mensen zijn sociale dieren. Nabijheid van andere mensen en fysiek contact hebben we nodig, zeker voor onze fysieke gezondheid. Als raadslid merk ik ook dat ik de fysieke vergaderingen mis. Digitaal vergaderen gaat goed, maar het is niet hetzelfde en zeker niet zo leuk. Overal om ons heen zien we het draagvlak afnemen, zeker nu de maatregelen complexer worden. En hoewel ik verwacht dat dit nog maanden gaat duren, weet ik niet of we dit als maatschappij nog maanden volhouden. Ik hoop dat onze nationale leiders daar een goede oplossing voor bedenken. Tot die tijd zullen we met zijn allen geduld en wijsheid moeten opbrengen.

Ik wens u allen veel gezondheid toe en ondanks alles een fijne zomer!

Bob Vastenhoud