Nieuwsbericht Rubriek raadslid in tijden van corona: Brigitte van Elburg

Gepubliceerd op: 13 mei 2020 12:15

"Ik mis jullie ontzettend"

Brigitte van Elburg (raadslid VVD)

Meteen op de eerste zondagochtend van de lockdown was ze online. Leiderdorp bleef, net als de rest van het land, thuis. Maar dat betekende niet dat ik Zumba op Zondag bij Y-fit hoefde te missen. Yvonne van Y-fit was er ook voor de pilates-, shape- en hiphoplessen de komende dagen en weken. Live op Facebook en Instagram 'want ik mis jullie ontzettend'. Een prettige onderbreking van mijn thuiswerken. Niet alleen vanwege de beweging, ook vanwege het gedeelde gemis. Samen Sterk.

Die saamhorigheid ervaar ik sinds die gedenkwaardige 13 maart ook op andere plekken in Leiderdorp. Leerkrachten die hun kinderen toespreken vanuit hun eigen YouTubekanaal. De wandelclub met twee buurvrouwen die spontaan ontstaat en structuur geeft aan de dag. De corona tips en trucks van Incluzio. De balkongymnastiek met De Derde Helft. Het applaus voor al diegenen die werkzaam zijn in zorg en veiligheid. De oranje vlaggetjes van de vrienden van het Oude Dorp. Wethouders die in contact met bedrijven, verenigingen en scholen. De foto's van de leden van onze VVD-fractie die door Arno Mentink eigenhandig aan elkaar geplakt worden voor publicatie in dit Leiderdorps Weekblad. De dodenherdenking zonder stille tocht maar mét speech van burgemeester Driessen dankzij Unity.NU.

Ondanks de vele uitingen van saamhorigheid is het coronaleed groot. Ik ben het thuiswerken hartstikke zat. Mijn zoons willen weer aan het werk. Mijn vader naar zijn roeiclub. Buurtkinderen naar school. Bedrijven vrezen voor hun voortbestaan. De eenzaamheid is groot, vooral onder ouderen. Leed dat vraagt om een gemeenteraad die meedenkt en creatieve oplossingen stimuleert. Leed dat prioriteit behoort te krijgen op de agenda van de raadsvergaderingen de komende tijd. Eén oplossing diende zich vanzelf aan. Over vijf minuten is ze weer live en ik ben er klaar voor. Doe je mee? Ze mist je ontzettend! https://www.facebook.com/yfitsport.

Brigitte van Elburg