Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van corona: Frank van Noort

Gepubliceerd op: 02 juni 2020 15:25

Digitaal is een stuk minder sociaal!

Frank van Noort (raadslid VVD)

Net als bij veel mensen hebben de coronamaatregelen een behoorlijke impact op mijn sociale leven. Veel thuiswerken en vergaderen "op beeld", shoppen via internet, geen voetbal- of hockeywedstrijden voor de kinderen en mijzelf, minder contact met familie en vrienden, het begeleiden van schoolwerk thuis EN ook het raadswerk op afstand.

Ik ben sterk betrokken bij mijn omgeving en wil graag een bijdrage leveren. Bij mijn gezin, familie en vrienden, mijn werk en mijn woonplaats. Om deze reden doe ik ook raadswerk voor de VVD in Leiderdorp. Het geeft mij voldoening om anderen verder te helpen. Van het hele sociale netwerk krijg ik veel energie. Dit mis ik nu enorm. Want alle overleggen zijn digitaal en sociale activiteiten liggen stil.

Maar laat ik ook alles in perspectief plaatsen. Mijn dierbaren zijn gezond, ik heb een baan, ik besteed nu meer tijd samen met mijn gezin en hoef in de ochtenden niet voor 8.00 uur in de auto te zitten. Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis en daar is het wel anders. Ik heb heel veel respect en waardering voor al die mensen die in de frontlinie het land draaiende houden. In de zorg, op de scholen, bij de politie, de brandweer en andere hulpdiensten, de gemeentereiniging en het groenbeheer. Bedankt voor jullie inzet!

Gelukkig gaan wij met elkaar de goede kant op en worden maatregelen steeds verder versoepeld. Sinds 1 juni zijn de terrassen, musea, theaters en bioscopen weer open, de hockeytrainingen komen weer op gang en ik zie ook steeds meer raadsleden op het gemeentehuis verschijnen. Ik kan de "live" contacten nu nog meer waarderen. Een kort gesprek met de buurman op straat, een collegaraadslid op het gemeentehuis of een teamgenoot bij de bakker. Want de mensen om je heen zijn het grootste gemis.

Frank van Noort