Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van Corona: Huibrecht Bos

Gepubliceerd op: 26 mei 2020 19:25

Altijd blijven leren

Huibrecht Bos (raadslid CDA)

Half acht: ontbijt! Het is dinsdag, dus Liese-Lotte heeft vandaag school. We houden een goed ritme aan. Dat valt nog niet mee, want het is verleidelijk om te schuiven met de dag. Zoals normaal: dan bepalen afspraken de tijd. Nu doen we het andersom: tijd bepaalt de afspraken. We hebben vaste tijden voor ontbijt, koffie, lunch en thee. En voor de kids is vanaf thee ook: vrij!

De grote eettafel is hier in huis de basis voor werk, kantoor, stukken lezen, huiswerk maken, online lessen volgen... Alleen voor ZOOMsessies geldt: niet aan tafel. Wat is het een zegen dat we zoveel online kunnen doen! Tegelijk is het ook een enorm risico. Straks zitten we elkaar te appen terwijl we tegenover elkaar zitten...

Dicht bij elkaar is lang niet altijd met elkaar. Daar doen we wel ons best voor! Wat we hebben ingevoerd is dat we 'stoepranden' tegen elkaar: voor of na de lunch. Meestal een half uur. Het was voor mij nostalgie, maar niet alleen bij mij. Dagelijks leuke reacties als ze ons zien ballen en 'ons plekje' wordt ook vaak door anderen gebruikt.

Het leven gaat door, maar wel heel anders. Mijn bedrijf heeft twee activiteiten: de ene helft gaat onverstoorbaar verder, de andere helft staat geheel stil. We regelen het wel. Ondernemen is als zeilen; aan de wind kun je niets veranderen, wel aan de stand van de zeilen en je koers. Het is aanpassen, voor iedereen. En weinig zal helemaal teruggaan naar hoe het was. We waren zo gewend aan KAN NIET en MAG NIET en nu kan het plotseling wel. Zoals niet vliegen, thuiswerken, consuminderen. We weten nu dat het kan, alleen nog niet hoe het moet.

Niet elke verandering is een verbetering, maar elke verbetering begint wel bij een verandering. Ik wens ons toe dat we blijven veranderen en dat de wereld weer wordt zoals die nooit geweest is.

Blijf gezond!

Huibrecht Bos 2