Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van Corona: Jeannette Hofman-Züter

Gepubliceerd op: 07 mei 2020 09:05

Vreemd, wennen, maar het werkte wel

Jeannette Hofman-Züter (raadslid Groen-Links)

Ik schrijf dit nadat ik net een half uur in de rij heb gestaan bij de bakker voor tompoezen – want het is Koningsdag. Vreemd om dan niet even door het dorp te fietsen langs al die drukke activiteiten die we gewend zijn. Maar ook wel weer opmerkelijk dat waar er normaal altijd een klein 'oorlogje' ontstaat om nog een tompoes te bemachtigen, er nu een keurige rij staat, met 1,5 m afstand tussen de mensen. Het kan dus wel.

Ik zit nu al 6 weken thuis met mijn twee jongens van 20 en 23 jaar. Tot op wat ieniemienie strubbelingen na gaat dat prima. Mijn oudste en ik werken, ieder op zijn eigen kamer en de jongste gamet veel. Hij werkt in een supermarkt en ik vind het top dat hij niet gestopt is. Maar ik weet dat hij dat ook spannend vindt. En ikzelf stiekem ook wel een beetje. Maar ja, als de mensen in de zorg het kunnen, dan moet het werken in een supermarkt ook kunnen. Dus hij gaat door!

Mijn werk gaat prima op afstand. Ook al is het anders. In plaats van elke dag van afspraak naar afspraak te rennen heb ik nu een call na de ander – en dat gaat goed. Met zoveel mensen die hun baan verliezen of waar werk op de tocht staat, ben ik blij hoe het gaat. En ook het werk voor de raad gaat door. Wij hebben nu al twee keer virtueel vergaderd en dat was prima. Vreemd, wennen, maar het werkte wel. En besluitvorming moet wel doorgaan!

Al met al probeer ik de hele situatie met de dag te nemen. Ik ben gezond en mijn dierbaren ook. Wij hebben werk en houden dat hopelijk ook. Bang voor wat er straks komt – soms, een beetje, maar de hele wereld zit in dezelfde situatie. Noem mij naïef, maar dan moeten wij er toch ook gezamenlijk voor kunnen zorgen dat niemand buiten de boot valt!

Jeannette Hofman-Züter