Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van corona: Joyce van Reijn

Gepubliceerd op: 26 mei 2020 18:10

Beetje zoet en bitter

Joyce van Reijn (raadslid PvdA)

Hoe ik deze crisis beleef? Met gemengde gevoelens. Thuis hebben we het goed en mogen wij niet klagen. Een rommelkamer is tot legokamer omgebouwd en de kelderkast tot minibioscoop (lang verhaal....). We zijn blij met de tuin (helemaal onkruidvrij).

Mijn werk als jurist gaat door en is vanuit huis goed te doen. Gelukkig heb ik werk, want om mij heen zie ik dat mensen werk dreigen te verliezen... dat is zeer zorgelijk. Maar ik zie ook mensen die deze crisis creatief benutten ("never waste a good crisis"). Het raadswerk gaat door. Digitaal blijkt er veel te kunnen. Deelnemen aan een webinar met de raadsleden uit de regio is makkelijk vanuit huis. Het scheelt reistijd die ik besteed aan andere dingen en is bovendien beter voor het milieu. Huiswerkbegeleiding is een pittige combi met werk maar ook leuk samen en ik kan weer breuken delen en vermenigvuldigen ;-).

Het is mooi wonen in Leiderdorp. Ik woon op loopafstand van de polder en dat is nu een rijkdom waar ik dagelijks met de hond van geniet - zoals veel Leiderdorpers. Onze hond geniet overigens met volle teugen want zoveel wordt er anders nooit met hem gewandeld...

Maar... Ik mis familie, vrienden en collega's. Ik ben erg voorzichtig. Mijn man behoort tot een kwetsbare groep (hij heeft paar jaar geleden transplantatie gehad) en mijn jongste dochter is niet helemaal gezond (kinderen lijken dan wel minder vatbaar maar ik ben er nog niet gerust op). Dus om eerlijk te zijn: soms ben ik best wat bang en voel ik mee met anderen die dat zijn voor dierbaren. Versoepeling van richtlijnen is fijn, ook wij hebben daar behoefte aan, maar het is voor ons spannend. Wij hebben dan ook veel waardering voor de mensen die hard werken om de zorg op peil te houden. We kunnen dat maar zo hard nodig hebben. Voor mijn oudste dochter valt werk en begeleiding weg. Het vasthouden van structuur is lastig zoals voor velen bij wie begeleiding of dagbesteding wegvalt en familie die dit opvangt.

Kortom, het is een beetje zoet en bitter allemaal.

Joyce van Reijn