Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van corona: Kamla Balak

Gepubliceerd op: 23 juni 2020 10:25

Blije gezichten als beloning

Kamla Balak (raadslid LPL)

Hoe anders is het nu in vergelijking met de dagen in maart en april. Veel meer bewegingsvrijheid nu dan toen. Voor mijn moeder, die zelfstandig woont in Rotterdam, betekent dit dat ze haar dagelijkse wandelingen weer kan maken. Tijdens de eerste maanden van de intelligente lockdown heb ik het erg druk gehad en moest ik een nieuwe balans vinden tussen thuiswerken, mijn zorgtaken (mantelzorg voor mijn moeder) en aandacht voor het gezin. Ik mis het directe contact met familie, vrienden en collega's.

Het was even wennen om over te schakelen op digitaal voor de raadsvergaderingen en ander raadswerk. Ik vind het best wel lastig om stukken niet in een face-to-face fractievergadering voor te bereiden. Maar het went wel.

Door het tekort aan mondkapjes in de zorg ging een vriendin van mij mondkapjes maken voor de thuiszorg. Mijn kinderen vroegen mij of ik ook mondkapjes voor hen wilde maken. Zij wilden mondkapjes passend bij hun outfit. Ik ging aan de slag. Al snel vroegen ook anderen of ik een mondkapje voor hen wilde maken. Ik vond het erg leuk om de mondkapjes te naaien en het weg te geven. De blije gezichten waren mijn beloning.

Voorgenomen huwelijken van familieleden en vrienden kunnen vanwege corona geen doorgang vinden. De meeste zijn uitgesteld naar volgend jaar. Hopelijk hebben we dan een zomer lang feesten.

Geschrokken ben ik door het ontslag van drie kennissen. Het doet mij verdriet om mensen, die in hun werk veel betekend hebben voor anderen, nu opeens werkloos te zien worden. Het is een rare gewaarwording om te zien dat de Rijksoverheid alles doet om ontslag van werknemers te voorkomen en de lokale overheid zo makkelijk werknemers van gesubsidieerde instellingen laat ontslaan.

Ik ben erg dankbaar dat onder de gegeven omstandigheden het toch goed gaat met ons en onze naasten.

Kamla Balak