Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van corona: Marlies van Beek

Gepubliceerd op: 07 juli 2020 14:10

Moed en onvermoeibare inzet

Marlies van Beek (raadslid GroenLinks)

Begin dit jaar werden we geconfronteerd met drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In mijn omgeving werken veel mensen in het theater en van de één op de andere dag was hun agenda leeg. De onzekerheid wat er in de (nabije) toekomst zal gebeuren zorgde voor grote ongerustheid. Maar na een paar dagen waren daar weer de creativiteit en het vertrouwen dat het goed zal komen.

Zelf heb ik de afgelopen weken meer tijd achter de computer doorgebracht dan in de 10 jaar daarvoor. De digitale bijeenkomsten en vergaderingen volgen elkaar in rap tempo op. De mogelijkheden om digitaal verbonden te blijven met elkaar, zowel professioneel als sociaal, worden goed benut. Toch blijft het second best in vergelijking met het persoonlijke contact met mensen. Al is dat voor mij niet helemaal weg. Ik maak op 1,5 meter veel vaker even een praatje met de mensen uit de straat. En er is het gevoel van verbondenheid als je elkaar bijvoorbeeld tegenkomt op de fiets in de polder. Iedereen groet elkaar, een glimlach en een opgestoken hand. En dat in de bloeiende natuur met een blauwe lucht vrij van vliegtuigsmog.

Nu is de eerste golf aan het wegebben en komt er ruimte om terug te kijken op de eerste helft van 2020. Wat mij zal bijblijven is de moed en onvermoeibare inzet van de mensen in de cruciale beroepen. De weerbaarheid en veerkracht van alle inwoners in Leiderdorp. Ik ben trots op de manier waarop we deze tijd zijn doorgekomen. Voor nu wens ik dat iedereen een fijne en gezonde zomer mag beleven.

Marlies van Beek