Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van Corona: Medea Hempen

Gepubliceerd op: 07 mei 2020 09:10

Minibieb in de flat

Medea Hempen (raadslid CDA) 

Een beetje onwerkelijk, zo voelt het leven sinds de lockdown. Het hectische leven, waarin ik mijn raadswerk combineer met de pabo, stage lopen, vrijwilligerswerk en mijn gezin, leek van de een op de andere dag stil te komen liggen. Ik heb me daar snel bij neergelegd en me gericht op de mooie dingen die deze tijd brengt. Opeens is iedereen ’s avonds thuis en kunnen we sinds lange tijd weer met elkaar films kijken of gezelschapsspellen doen. Er is tijd voor de stapel ongelezen boeken, lange gesprekken, geloofsverdieping en ompotten van kamerplanten. Overdag werk ik nog steeds hard aan mijn opleiding en het raadswerk, want dat gaat, ondanks de lockdown gewoon door, zij het op afstand.

Om me heen merk ik wel dat niet iedereen er zo gelaten onder is als ik. Veel mensen voelen zich eenzaam, zijn bang of hebben spanningen thuis. Dat baart me wel zorgen. In onze flat heb ik daarom een minibieb opgericht in de hal. Dat is echt een succes geworden. Er worden niet alleen veel boeken geleend, maar ook zetten mensen er hun eigen boeken en tijdschriften bij. Zo helpen we elkaar onze gedachten te verzetten en de lockdown op een plezierige manier door te komen.

Wel mis ik het persoonlijk contact met mensen. Het is fijn dat je elkaar kunt spreken via een beeldscherm of door het keukenraam, maar het is toch anders dan samen een kop koffie of een borrel drinken. En de lege straten, het felle zonlicht en de streeploze blauwe hemel maken dat de wereld me af en toe als een droom voorkomt.

Hoe de toekomst eruit zal zien? Ik hoop dat we lessen zullen trekken uit de coronacrisis. Dat zich een pandemie zou gaan voordoen, werd al jaren door wetenschappers voorspeld, de vraag was alleen wanneer. De klimaatverandering, de bio-industrie, de mondialisering, dat zijn allemaal aan corona verbonden zaken die onze aandacht nog serieuzer verdienen.

Medea Hempen