Nieuwsbericht Rubriek Raadslid in tijden van corona: Mirjam van der Stelt

Gepubliceerd op: 23 juni 2020 10:40

Blijven omzien naar elkaar

Mirjam van der Stelt (raadslid CDA)

Ik voel me een gezegend mens: mijn familie en vrienden zijn tot nu toe gezond; ik heb een lieve vriend die, nu we allebei thuiswerken, ook een heel leuke collega blijkt te zijn!; ik heb mooi werk bij de Veiligheidsregio en ik mag raadslid zijn in het prachtige Leiderdorp.

Het was in het begin wel wennen aan het digitaal ontmoeten en vergaderen. Helemaal wennen zal het niet, je mist nu toch de waardevolle ontmoetingen en contacten met de collega's en inwoners.

Ik mis de kerk en het zingen met de Cantorij. Dit is digitaal niet te vervangen, alhoewel mijn kerk mooie opnames van de kerkdiensten verzorgt zodat ik thuis fijn mee kan zingen!

Ook de ontmoetingen met vrienden en familie stonden op een laag pitje. Langzamerhand proberen we wat meer uit, alles wat kan en mag binnen de 1,5 meter!

Ik heb bewondering en respect voor iedereen die te lijden heeft onder deze crisis, om welke reden dan ook. Je hoort en leest schrijnende verhalen over eenzaamheid, inkomensverlies, geen perspectief meer zien. Mooi dat er ook in ons dorp vele initiatieven waren en zijn om mensen te helpen en naar elkaar om te zien!

Helaas is het virus nog onder ons. Ook al zijn er meer versoepelingen, we zullen ons aan de maatregelen moeten houden, hoe lastig dat soms ook is.

Ik hoop dat we uit deze crisis toch ook positieve zaken meenemen. Ik noem er een paar:

wat meer thuiswerken en minder forenzen, blijven omzien naar elkaar, dankbaar zijn met wat je hebt.

Mirjam van der Stelt