Nieuwsbericht Rubriek raadslid in tijden van corona: Ümit Güney

Gepubliceerd op: 13 mei 2020 12:10

Diepe buiging

Ümit Güney (Raadslid D66)

Allereerst wil ik op deze wijze een diepe buiging maken voor al die mensen die werkzaam zijn in de zorg die, met gevaar voor eigen leven, op de 'frontlinie' strijden en er alles aan doen om onze medeburgers die getroffen zijn door het coronavirus te genezen.

De maatregelen die zijn getroffen raken iedereen. Mijn gemiddelde week ziet er tegenwoordig ook anders uit; ik werk nu thuis in plaats van op locatie, met de nodige uitdagingen en gevolgen van dien. Een lichtpuntje is dat ik door alle omstandigheden mijn vrouw en dochter (van bijna twee jaar oud) vaker zie, eigenlijk bijna de hele tijd.

Verder probeer ik in mijn vrije tijd dingen te doen waar ik 'al die tijd' maar niet aan toe kwam, zoals het lezen van boeken die ik een tijd geleden had gekocht en het kijken van series en films. Ook heb ik de afgelopen maand waar nodig mijn naasten en buren geholpen waar ik mijn hulp aan hen kon bieden.

Daarnaast zie ik ook dat het aantal patiënten op de intensive care daalt. Dat komt onder andere door het feit dat wij allemaal zoveel mogelijk thuis blijven, werken en anderhalve meter afstand houden. Bij deze wil ik in het bijzonder mijn dank uiten aan alle Leiderdorpers die op geduldige en gedegen wijze hun dagelijks leven proberen door te zetten in deze moeilijke tijd. Dat moeten wij met elkaar voortzetten. Alleen dan zorgen wij er samen voor dat we het sterkst uit deze crisis komen.

Ümit Güney