Nieuwsbericht Samen houden we Leiderdorp schoon

Gepubliceerd op: 03 juni 2020 15:00

Wegens de coronamaatregelen zijn mensen meer thuis. Dit merken wij ook in onze dienstverlening. Wist u bijvoorbeeld dat er in de maand maart 100 ton huishoudelijk afval meer opgehaald is dan in de maand daarvoor? In februari haalden we 416 ton huishoudelijk afval op, in maart was dit 518 ton. Ook onze milieustraat wordt drukker bezocht dan normaal. Als gemeente zetten we dus alle zeilen bij om het huishoudelijk afval op te halen en onze milieustraat toegankelijk te houden. Hiervoor wordt extra personeel ingezet.

Ook in de buitenruimte is er sprake van meer afval dan normaal. De prullenbakken en milieucorners zitten sneller vol. Wij snappen dat dit vervelend is als u uw afval niet altijd gelijk kwijt kunt. Wij doen dan ook ons uiterste best om de prullenbakken te legen, maar zeker met dit mooie weer waarin mensen veel buiten zijn en op pad gaan, lukt dit niet altijd.

Daarom vragen wij u om hier zelf ook een steentje aan bij te dragen.

Gaat u bijvoorbeeld op pad? Neem dan voor de zekerheid een eigen zakje mee om afval thuis weg te kunnen gooien. Zo kunt u helpen om zwerfafval te voorkomen en onze buitenruimte schoon te houden. Helpt u ook mee?

GOED logo