Nieuwsbericht Samen voor een schoner en duurzamer Zuid-Holland

Gepubliceerd op: 12 april 2017 14:05

Maximaal 75.000 euro subsidie voor lokale (burger)initiatieven energietransitie

De provincie Zuid-Holland wil lokale energie initiatieven van en mét inwoners van Zuid-Holland op het vlak van Energietransitie actief faciliteren.
De subsidieregeling biedt lokale initiatiefnemers de mogelijkheid om een concreet energieproject professioneel voor te bereiden, waardoor de slagingskans van het project toeneemt. Meer gerealiseerde projecten leiden tot minder CO2-uitstoot, de belangrijkste doelstelling van de Energietransitie. Hiervoor is in totaal twee miljoen euro beschikbaar. Per project is de maximale subsidie € 75.000.

Op dit moment staan op de site www.hieropgewekt.nl 35 Zuid-Hollandse coöperaties genoemd. De meeste coöperaties die nu al bestaan hebben initiatieven voor zonne-energie of een windmolen. Zo liggen er bijvoorbeeld 208 zonnepanelen op het Museon in Den Haag en worden in Rotterdam op een schooldak zonnepanelen gelegd waarin bewoners kunnen participeren. Heeft u een goed idee om in uw buurt duurzame energie op te wekken? Neem dan eens een kijkje op www.hieropgewekt.nl. Bent u al een stapje verder en vormt u met minimaal twee anderen al een initiatief? Dan is onze subsidie misschien wel het steuntje in de rug dat u nodig heeft.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de subsidie op
www.zuid-holland.nl/loket/subsidies/subsidies/@16784/energietransitie.