Nieuwsbericht Samenkomst op Stadhuisplein Leiden na terreuraanslag in Parijs

Gepubliceerd op: 08 januari 2015 12:00

Het gemeentebestuur van Leiderdorp heeft, net als de rest van de wereld, gisteren met ontzetting naar de afschuwelijke beelden van de aanslagen in Parijs gekeken. 

Overal in Europa staan vandaag mensen op die uiting willen geven aan hun verontwaardiging en hun zorgen en zich op een of andere manier willen uitspreken voor vrijheid van meningsuiting en voor alles wat wij in de westerse wereld belangrijk vinden.

Het gemeentebestuur wil ook de inwoners van Leiderdorp een platform bieden om uiting te geven aan hun ontzetting en verontwaardiging.  Leiderdorp  roept (net als een aantal andere omliggende gemeenten) de inwoners die fysiek willen aansluiten bij een dergelijke bijeenkomst, daarom op om zich vanavond (8 januari) aan te sluiten op het Stadhuisplein in Leiden. Door dit gezamenlijk te doen, geven we iedereen de kans om een krachtig en zichtbaar signaal te geven. Daar zullen ook de burgemeesters van de betreffende omliggende gemeenten aanwezig zijn.

Op het Stadhuisplein in Leiden wordt vandaag om 18.00 uur een demonstratie gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van woensdag in Parijs. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden.

Het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp