Nieuwsbericht Samenwerkingsovereenkomst Leidsche Ommelanden

Gepubliceerd op: 04 februari 2011 00:00

Op donderdag 3 februari 2011 ondertekenden zes gemeenten en enkele organisaties de  samenwerkingsovereenkomst Leidsche Ommelanden. Ook openden zij de tentoonstelling Samen voor groen in de Leidsche Ommelanden.

 Logo Leidsche Ommelanden liggend

Rond Leiden werken zes gemeenten (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk, Kaag en Braassem en Teylingen), het hoogheemraadschap van Rijnland, de Stichting Land van Wijk en Wouden en de federatie van agrarische- en natuurverenigingen De Groene Klaver samen aan het gebiedsprogramma Leidsche Ommelanden. Doel van de samenwerking is het behouden en toegankelijk maken van het platteland en de kustzone. Door de aanleg van wandel- en fietspaden, kanoroutes en toeristische voorzieningen kan men in de toekomst volop genieten van het bijzondere landschap. De Boterhuispolder en polder Achthoven maken deel uit van Leidsche Ommelanden.

Tentoonstelling
Onder het motto Samen voor groen in de Leidsche Ommelanden is in het Informatiecentrum A4, Bospolder 11 in Leiderdorp een tentoonstelling ingericht. U kunt de tentoonstelling bekijken tijdens de volgende openingstijden:
Dinsdag van 13.00 - 16.30 uur
Woensdag van 13.00 - 16.30 uur
Donderdag van 13.00 - 16.30 uur
Elke eerste zaterdag van de maand van 12.00 -16.00 uur
Buiten deze openingstijden zijn groepen, op afspraak, ook welkom op een aantal andere tijden.

                         

LO Binnenring

Foto Michel ter Wolbeek