Nieuwsbericht Schoon en veilig gebruik van recreatieplekken

Gepubliceerd op: 22 juli 2014 00:00

Nu de zomerse temperaturen aangebroken zijn, maken veel mensen gebruik van de mooie recreatieplekken die Leiderdorp te bieden heeft. Op sommige plekken is picknicken en barbecueën toegestaan. Bijvoorbeeld op alle openbare gedeeltes op en rond park de Bloemerd. Om de recreatieplekken voor iedereen mooi en aantrekkelijk te houden  gelden hier wel regels voor met betrekking tot afval en veiligheid.

Afval
Medewerkers van de gemeente maken het park 2 a 3 keer per week schoon van afval. Zij zorgen ervoor dat de parken mooi en aantrekkelijk blijven voor recreatie. Wij vragen gebruikers hier zelf ook rekening mee te houden door de ruimte na het picknicken / barbecueën schoon en afvalvrij achter te laten. Op drukke zomerse dagen kan het zijn dat de vuilnisbakken sneller vol zijn.  Afval achterlaten in de openbare ruimte is niet toegestaan. In het park staan 9 vuilnisbakken. Wij vragen u gebruik te maken van één van de andere bakken in het park of bijvoorbeeld zelf een vuilniszak mee te nemen voor het afval. Wij vragen hiervoor uw begrip.  Het achterlaten van afval in de openbare ruimte kan beboet worden.

Barbecue
Indien u gebruik maakt van een barbecue dient rekening gehouden te worden met het risico van open vuur bij warm en droog weer. Zorg bijvoorbeeld voor een vuurvaste ondergrond en blusmiddelen. De grond mag niet verontreinigd worden.