Nieuwsbericht Scootmobieldag

Gepubliceerd op: 21 juni 2016 13:30

Scootmobieldag
De deelnemers rijden door het recreatiegebied Munnikkenpolder. Foto: Hans Meeboer

Op woensdag 15 juni vond de jaarlijkse scootmobieldag plaats. Een leuke en leerzame dag voor Leiderdorpse scootmobielrijders. Het ochtenddeel vond plaats in en rondom de Scheppingskerk, waar de deelnemers door wethouder Wassenaar welkom werden geheten.

Een medewerker van Veilig Verkeer Nederland nam de deelnemers mee door de  verkeerstheorie voor scootmobielrijders. Op een aantal parkeerplaatsen buiten was door hen een parcours neergelegd. Hier werden vaardigheden geoefend en tips en trucs gegeven. Keren in een 'garage/lift' is best lastig en ook scherpe bochten vragen de nodige stuurmanskunst. En hoe lang is de remweg van de eigen scootmobiel eigenlijk als een noodstop nodig is?

Deelnemers aan de scootmobieldag konden o.a. hun zicht en gehoor laten testen en zich laten informeren over medicijngebruik in het verkeer. Ook konden deelnemers hun scootmobiel na laten kijken.

In de middag heeft een groep deelnemers een mooie tocht gereden door onder meer het recreatiegebied Munnikkenpolder. Ondanks wat regenbuitjes konden we terugkijken op een zeer geslaagde dag, mede dankzij de inzet van alle organisaties.

De scootmobieldag wordt jaarlijks georganiseerd in de maand juni, meestal de tweede of derde woensdag. Inwoners die via de gemeente (WMO) een scootmobiel hebben gekregen worden persoonlijk per brief uitgenodigd. Heeft u zelf een scootmobiel en wilt u volgend jaar meedoen aan de scootmobieldag? Stuur dan een e-mail aan info@leiderdorp.nl o.v.v. scootmobieldag.

Op de scootmobieldag waren de volgende organisaties aanwezig: apotheek Boehmer, firma Beenhakker, firma Van Mossel, Pluspunt, Saton Optiek, Veilig Verkeer Nederland