Nieuwsbericht Serie rioolwerkzaamheden Gallaslaan en Engelendaal

Gepubliceerd op: 15 november 2011 00:00

Vorig jaar oktober bleek dat het riool onder de Engelendaal (nabij de kruising met de Persant Snoepweg) ernstig verzakt was. In november van hetzelfde jaar stortte een deel van het riool in bij de kruising van de Gallaslaan en Heinsiuslaan. Beide rioleringen zijn destijds door middel van noodreparaties hersteld.

De eerste fase van de rioolvervangingswerkzaamheden startte maandag 7 november 2011 aan de Gallaslaan/Heinsiuslaan.

21 november 2011 is de tweede fase van start gegaan, vanaf de kruising Heinsiuslaan tot en met de Van Lennepdreef. De Gallaslaan wordt dan over dit stuk versmald. Het kruispunt met de Van Lennepdreef wordt in deze fase afgesloten. Omwonenden die naar de Van Lennepdreef willen, moeten dan een kleine omweg moeten maken. Borden geven de omleidingsroute aan. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 23 december 2011.

Vanaf 2 januari 2012 wordt gewerkt aan de riolering onder de Engelendaal ter hoogte van de kruising met de Persant Snoepweg. Hiervoor worden omleidingsborden geplaatst. De werkzaamheden duren tot ongeveer 10 februari 2012. Tijdens de werkzaamheden aan de Engelendaal rijdt buslijn 249 via de Gallaslaan en Voorhoflaan. Daarmee vervalt halte Leythenrode/Engelendaal tijdelijk. Hulpdiensten kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Engelendaal.

Voor vragen over de werkzaamheden en faseringen kunt u contact opnemen met Jakko Swart van Gemeentewerken Leiderdorp. Hij is te bereiken op telefoonnummer (071) 545 85 45 of via e-mail jswart@leiderdorp.nl.

rioolwerkzaamheden kopie

In het kort:

  • van 21 november tot 23 december 2011 is de Van Lennepdreef ter hoogte van de aansluiting met de Gallaslaan afgesloten;
  • van 2 januari 2012 tot 10 februari 2012 wordt een gedeelte van de kruising Engelendaal met de Persant Snoepweg afgesloten.