Nieuwsbericht Sinterklaas bezoeker Leiderdorp op een bijzondere manier

Gepubliceerd op: 11 november 2020 15:30

Ondanks dat er geen Sinterklaasintocht is dit jaar, komt Sinterklaas toch naar Leiderdorp. Op zaterdag 21 november wordt de Goedheiligman in de TV studio van Unity.NU ontvangen door burgemeester Laila Driessen en staat er een bijzonder programma op stapel. Stichting Sint Nicolaas Intocht maakte eerder bekend dat er dit jaar geen officiƫle intocht is, met boot en rondgang langs diverse winkelcentra. Covid gooide roet door het eten, waardoor de intocht in het water leek te vallen.

Na een gesprek met alle betrokken partijen heeft Stichting Sint Nicolaas Leiderdorp besloten om toch een alternatief programma op te zetten, hiervoor is een samenwerking opgezocht met Unity.NU de publieke lokale-media instelling voor Leiderdorp. Sinterklaas en zijn pieten zullen zaterdagochtend 21 november naar de studio van Unity.NU komen, daar worden zij ontvangen door burgemeester Laila Driessen. Normaliter staat de burgemeester aan de kade om de boot van de Sint op te wachten, maar nu ontvangt ze hem in de televisiestudio. Tijdens het programma zijn er diverse optredens en kunnen de kinderen een bericht naar Sinterklaas sturen en met hem (beeld)bellen. Ook zijn er verschillende video's te zien, vanuit de winkelcentra in Leiderdorp. Het bijzondere is dat Henk Westbroek komt zijn nieuwe single komt laten horen.

Het programma start om 8.00 uur en gaat tot 12.00 uur door. Sinterklaas komt even na 9.00 uur aan in de studio. Unity.NU is in Leiderdorp te ontvangen via Ziggo kanaal 40, de uitzending is ook online te bekijken via www.unity.nu.

Sinterklaas