Nieuwsbericht Speciaal voor 50-plussers: Test uw rijvaardigheid!

Gepubliceerd op: 13 oktober 2010 00:00

Holland-Rijnland

Meld u aan voor de rijvaardigheidstest woensdag 10 november 2010.
Reageer snel want: vol is vol!

Holland Rijnland organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) elk jaar voor automobilisten van 50 jaar en ouder rijvaardigheidsritten. Medewerkers van uw gemeente zetten zich,  in samenwerking met vrijwilligers van VVN, in voor de vergroting van het veilig functioneren van ouderen in het verkeer.

Waarom?
Voor veel 50-plussers is het lang geleden, dat ze hun rijbewijs hebben gehaald. Bovendien zijn sommige verkeersregels in de loop der jaren gewijzigd. Wie meedoet aan de rijvaardigheidstest kan zien of hij/zij goed op de hoogte is van de nieuwe regelgeving en hoe het er voor staat met zijn of haar reactievermogen. De rijvaardigheidstest is een puur informatieve test, deelname heeft geen enkel gevolg voor het rijbewijs.

Programma
VVN verzorgt een diapresentatie ten behoeve van de kennis van verkeersregels en –tekens. Na afloop ontvangen de deelnemers een boekwerk over verkeersregels en-borden. Tot slot vindt voor iedereen individueel nog een gehoor-, ogen- en reactietest plaats.

De deelnemer rijdt in de eigen auto een route en krijgt tijdens de rit van de meerijdende ritadviseur deskundig advies over de rijstijl. De ritadviseurs zijn gediplomeerde rij-instructeurs, die speciaal bevoegd zijn om deze rijvaardigheidsritten met senioren af te nemen. Voorafgaand aan de rit wordt aan de hand van een formulier de beoordeling van de rijstijl uitgelegd. Na afloop van de rit wordt met de deelnemer het resultaat besproken waarna het ingevulde formulier wordt overhandigd.

De drie programmaonderdelen nemen een halve dag, dus of de ochtend of de middag in beslag. De test vindt plaats in een ontspannen sfeer en deelname wordt over het algemeen als zeer positief ervaren. Het is zelfs geen uitzondering dat een deelnemer na verloop van tijd nog een keer meedoet!

 Wanneer, waar en kosten
De rijvaardigheidstest wordt gehouden op woensdag 10 november 2010 in multifunctioneel gebouw De Eendenkooi aan het Kooikersplein 1 in Zoeterwoude.  Dankzij subsidies is de eigen bijdrage beperkt tot € 15,- inclusief koffie en thee.

 Geef u op!
Telefonisch: 071-5762051 of 06-54717681 (ook voor nadere informatie) of  per e-mail: remvis@tiscali.nl