Nieuwsbericht Speciale winkelochtend in Winkelhof

Gepubliceerd op: 20 oktober 2010 00:00

Ouderen en mensen met een functiebeperking krijgen op woensdag 3 november 2010 de kans om lekker te winkelen in Winkelhof.  De winkelochtend begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Het doel is om mensen die niet meer zelfstandig kunnen winkelen deze ochtend wat extra’s te bieden. Jonge en oudere vrijwilligers zijn in Winkelhof aanwezig om mensen te begeleiden, te informeren of anderszins bij te staan.

Vanwege het 30 jarig bestaan van Winkelhof en de 10e speciale winkelochtend zal deze ochtend extra feestelijk zijn. Naast ‘live’ muziek  is er een informatiemarkt waar organisaties aanwezig zijn met informatie over hun producten en diensten. Diverse winkeliers zorgen voor extra activiteiten en aanbiedingen. Winkelhof biedt zijn gasten deze ochtend weer gratis koffie met iets lekkers aan.

Er zal  worden gezorgd voor extra aanpassingen op de terrassen en in de winkels zodat er gemakkelijker kan worden gewinkeld. Leerlingen van de 3e klassen VMBO van het Visser ’t Hooft Lyceum Leiderdorp doen in het kader van hun maatschappelijke stage ervaring op met vrijwilligerswerk en zijn aanwezig om hand- en spandiensten te verlenen. Zij kunnen bijvoorbeeld gevraagd worden  mensen te begeleiden of om iemand in een rolstoel te duwen. De leerlingen zijn herkenbaar aan een speciale badge. De winkelochtend wordt mogelijk gemaakt door subsidies van de Lionsclub Leiderdorp, de gemeente en Fonds 1818. Voor het aanvragen van hulp en begeleiding kunt u tot 28 oktober contact opnemen met Stichting Pluspunt, tel. 54 13 536 (op werkdagen tussen 9 en 12 uur).