Nieuwsbericht Start bouw Lidl supermarkt en 21 woningen Amaliaplein

Gepubliceerd op: 13 november 2019 11:35

Op 11 november hebben Willem Joosten (wethouder Leiderdorp), Chrétien Mommers (directeur-bestuurder Rijnhart Wonen) en Jeroen van Eikeren (Ontwikkelaar Lidl Nederland GmbH) gezamenlijk het bouwbord voor de nieuwbouwontwikkeling aan het Amaliaplein in Leiderdorp onthuld. Deze ontwikkeling bestaat uit 21 sociale huurwoningen en een nieuwe Lidl supermarkt.

De gemeente Leiderdorp, Lidl en Rijnhart Wonen hebben de handen ineengeslagen om deze unieke ontwikkeling mogelijk te maken. Partijen zijn er op deze manier in geslaagd invulling te geven aan de belangrijke maatschappelijke opgave zoveel mogelijk betaalbare woningen in de gemeente Leiderdorp te realiseren. Door slim te kijken naar het ontwerp en stedenbouwkundige inpassing is het zelfs gelukt om in plaats van de oorspronkelijk geplande 15, in totaal 21 sociale huurwoningen te realiseren. De woningen hebben daarbij een prachtige jaren 30 uitstraling en een gunstige ligging ten opzichte van de winkels en uitvalswegen.

Amaliaplein

Oplevering woningen
De oplevering van de 21 sociale huurwoningen wordt medio 2020 verwacht en worden aangeboden via www.hureninhollandrijnland.nl.

Oplevering supermarkt Lidl Nederland GmbH
Naast de sociale huurwoningen wordt door de aannemer van Zanten Bouw B.V. uit Vlaardingen ook de supermarkt van Lidl gerealiseerd. Naar verwachting is de opening van Lidl in het tweede kwartaal van 2020 een feit. De winkel aan het Amaliaplein is makkelijk te bereiken en parkeren is mogelijk op het ruime parkeerterrein en op het parkeerdak van Lidl.

Openbaar gebied
De gemeente zal zorgdragen voor de herinrichting van het openbaar gebied op en rondom het Amaliaplein. Zo wordt het parkeerterrein voor het zwembad de Does opnieuw ingericht. Er komt ruimte voor een basketbalveld en nieuwe speelvoorzieningen voor de jeugd. Daarnaast zorgt de gemeente ervoor dat het parkeerterrein klantvriendelijk zal worden ingericht voor zowel bezoekers van het zwembad als voor bezoekers van de supermarkt.

Milieuvriendelijk en energiezuinig
Zowel de woningen als de winkel worden duurzaam gebouwd. De winkel krijgt geen aardgasaansluiting en draagt dus bij aan een lagere CO2-uitstoot. Niet alleen het dak van de winkel maar ook de woningen worden voorzien van zonnepanelen. De totale bouw past hierdoor mooi in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.