Nieuwsbericht Start herinrichting parkeerterrein Amaliaplein

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 17:00

De bouw van Lidl aan het Amaliaplein verloopt voorspoedig. Naar verwachting opent Lidl in het tweede kwartaal zijn deuren.

De gemeente is overeengekomen dat wanneer dat zover is, ook het parkeerterrein op het Amaliaplein opnieuw is ingericht. Op donderdag 23 januari a.s. start de aannemer, Van Hattum Infra, met de herinrichting van het parkeerterrein. Zij beginnen donderdag met het afzetten van een deel van het bouwterrein met hekken en volgende week starten zij met de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin mei afgerond (mogelijk met uitzondering van het stuk fietspad en de fietsbrug naar de Hoogmadeseweg).

De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Dit heeft als gevolg dat het parkeerterrein op het Amaliaplein tijdens deze periode bruikbaar blijft maar dat de beschikbare parkeercapaciteit (zeer) beperkt zal zijn. Wij hopen tijdens de werkzaamheden dan ook op uw medewerking en inzet te kunnen rekenen door zo min mogelijk per auto naar De Does te komen of gebruik te maken van de alternatieve parkeergelegenheden.

Parkeren
De aannemer houdt er rekening mee dat er 's middags, 's avonds en in het weekend een grote parkeerdruk is op het terrein. Voor Sport- en recreatiecentrum De Does zullen tijdens de werkzaamheden tussen de 50-90 parkeerplaatsen (bestaande of nieuwe parkeerplaatsen) beschikbaar te zijn. Tijdens de werkzaamheden zijn er, dichtbij de Does, minimaal 2 mindervalideparkeerplaatsen aanwezig.

Alternatieve parkeerlocaties
Tijdens de werkzaamheden op het parkeerterrein kunt u in de nabijheid van De Does parkeren op het parkeerterrein bij het gemeentehuis of op de parkeerplaatsen langs de Boomgaardlaan.