Nieuwsbericht Start ICT-Praktijk Academie Leidse regio

Gepubliceerd op: 04 augustus 2020 10:10

Door de groei van de digitalisering in de Leidse regio, ontstaat er steeds meer behoefte aan een groter aanbod van goed opgeleid ICT-personeel. Deze vraag is in tijden van corona nog urgenter gebleken. Reden voor Economie071, het economisch samenwerkingsverband van ondernemers(verenigingen), onderwijs- en kennisinstellingen en gemeenten in de 071-regio, om hier actie op te ondernemen. In september starten zij met een ICT-Praktijk Academie. Bedoeld voor mbo-leerlingen die door willen groeien naar een hbo-functie. Ook zij-instromers, die nu werkzaam zijn in een andere baan, kunnen deelnemen. Het initiatief in is lijn met het 'WE IT programma' van het Human Capital Akkoord van de provincie Zuid-Holland.

Open dag voor studenten
Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom op woensdag 19 augustus in PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap aan de Lange Gracht 70 in Leiden. Er zijn, in verband met de maatregelen rondom het coronavirus, drie rondes: om 15.00, 17.00 en 19.00 uur. Uitgebreide informatie is te vinden op www.ictpraktijkacademie.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de open dag.

Informatiebijeenkomst voor bedrijven
Voor bedrijven is er een informatiebijeenkomst op dezelfde dag en locatie om 13.30 uur. Bedrijven kunnen zich aanmelden via info@ictpraktijkacademie.nl.