Nieuwsbericht Start verbouwing de Sterrentuin

Gepubliceerd op: 08 januari 2020 09:10

Op maandag 3 februari 2020 begint Constructif BV met de verbouwing van De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan. De aannemer verwacht voor de zomervakantie 2020 klaar te zijn. De maanden daarna wordt het pand gebruiksklaar gemaakt met onder andere ICT-voorzieningen en worden de installaties getest. De eerste huurders kunnen voor de herfstvakantie hun intrek in de nieuwe Sterrentuin nemen.

Waarom deze verbouwing?
Tijdens de verbouwing transformeert De Sterrentuin van een sociaal cultureel centrum naar een Centrum voor ondersteuning, welzijn en kennis, cultuur en educatie. Incluzio, het Centrum voor Jeugd en Gezin met het Jeugd- en Gezinsteam, het MEC en BplusC zien ernaar uit om op een centrale plek samen te gaan werken.
Het is een grootschalige renovatie. Een deel van de benedenverdieping, het atrium en de eerste verdieping van het gebouw wordt grondig aangepakt en heringericht. De entree krijgt een fris, nieuw en herkenbaar gezicht.
Voor deze verbouwing verhuizen Incluzio, het Leiderdorps Museum, Toverlei, de Kinderkring, Filmhuis en de bibliotheek tijdelijk of definitief uit de Sterrentuin.

Parkeren en de markt op donderdag
Er wordt een bouwplaats ingericht en in de buurt van de Sterrentuin wordt een afval/puincontainer geplaatst. We proberen het ongemak voor het parkeren zoveel mogelijk te beperken. Op de marktdag vindt in principe geen aan- of afvoer van materialen plaats.