Nieuwsbericht Stembussen Rijnlandse Architectuur Prijs 2015 geopend

Gepubliceerd op: 19 augustus 2015 09:05

Sinds maandag 17 augustus zijn de digitale stembussen van de Rijnlandse Architectuur Prijs – de #RAP071 – voor iedereen geopend op www.rapleiden.nl/prijs. Bezoekers kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete gebouw en bepalen daarmee wie de winnaar wordt van de publieksprijs. Daarnaast wordt ook een juryprijs uitgereikt. Beide winnaars worden bekend gemaakt tijdens Stand van de Stad op dinsdag 13 oktober in Gebr. De Nobel.

De 8 genomineerde gebouwen

gebouw ontwerpbureau gemeente
Hoeve Lentevreug HappelCornelissenVerhoeven Katwijk
Kustwerk Katwijk OKRA landschapsarchitecten + RoyalHaskoningDHV Katwijk
Winkel Dames Dietz Atelier van WENGERDEN Oegstgeest
Brede School West Frencken Scholl Architecten Leiderdorp
Xenia Hospice Mulder van Tussenbroek architectenbureau + Piet Van Veen Leiden
Theehuis Tuin van Noord GAAG Leiden
Poppodium Gebr. de Nobel Ector Hoogstad Architecten Leiden
Brede School Andreas KOW Concepts, Design & Development Teylingen

Een regionale prijs
Voorheen was de architectuurprijs alleen bedoeld voor Leidse gebouwen. Dit jaar is de regio erbij betrokken en kunnen ook Leiderdorp, Teylingen, Oegstgeest en Katwijk meedingen naar de prijs . De prijs gaat daarom verder onder de nieuwe naam Rijnlandse Architectuur Prijs, de #RAP071.

Leer de gebouwen kennen
Zowel de jury- als de publieksprijs wordt uitgereikt tijdens een speciale editie van de RAP Leiden talkshow Stand van de Stad, op dinsdag 13 oktober. Tot die tijd worden de gebouwen aan het publiek gepresenteerd via de website www.rapleiden.nl, Facebook en door ze open te stellen tijdens de Open Monumenten Dagen. Daarnaast vindt op 1 september een presentatieavond plaats in de Meelfabriek waarbij de architect het verhaal van zijn of haar gebouw vertelt.

Jury
De Jury van de #RAP071 bestaat uit Maarten Schmitt, Dana Ponec, Johan Roelofs, Rudy Alewijnse, Walter van Nieuwland, Leen Borst, Patrick Colly en Hugo Schoemaker.