Nieuwsbericht Subsidie voor isoleren woningen

Gepubliceerd op: 20 oktober 2010 00:00

folder 'snel en voordelig uw huis isoleren'Milieuwethouder Leo Maat heeft onlangs aan de Mauritssingel  de eerste folder uitgereikt waarin alles staat te lezen over ‘snel en voordelig uw huis isoleren’.  Tot 31 december 2010 kunnen alle inwoners van Leiderdorp profiteren van overheidssubsidie op het plaatsen van dubbel glas in de woning.

In een slecht geïsoleerde woning gaat maar liefst 35% van de warmte verloren. Door een woning goed te isoleren wordt niet alleen meer wooncomfort bereikt maar nemen ook de energielasten af. Dit najaar is de campagne ‘Snel en voordelig uw huis isoleren’ van start gegaan en worden inwoners geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden om snel en voordelig een woning te isoleren.

Huisbezitters die vóór 1 januari 2011 hun woning van dubbelglas laten voorzien, krijgen een financiële vergoeding. De subsidie bedraagt 35 euro per m² geplaatst isolatieglas. Daarnaast geeft Energieservicepunt een korting op vloer-, spouwmuur- en dakisolatie.

Energieservicepunt maakt deel uit van Energie voor de toekomst; een initiatief van de gemeenten uit de regio Holland Rijnland en de Milieudienst West-Holland. Samen stellen ze tot doel de CO2-uitstoot te verminderen door energiebesparing en duurzame energieproductie.

Voor meer informatie en praktische hulp bij het uitvoeren van isolatiemaatregelen; kijk op www.energieservicepunt.nl/isolatieactie. U kunt op deze site ook een offerte voor uw woning aanvragen. Voor meer informatie over Energie voor de toekomst, kijk op www.energievoordetoekomst.nl.