Nieuwsbericht TenneT opent bezoekerscentrum in Bospolder

Gepubliceerd op: 14 oktober 2016 14:35


Opening TenneT informatiecentrum
BAM-directeur Lennard Heij, TenneT-senior manager Sjouke Bootsma en wethouder Kees Wassenaar (v.l.n.r.) openen het centrum.


Gistermiddag opende TenneT in Leiderdorp aan de Bospolder 11 haar informatiecentrum voor de Randstad Noordring 380 kV. De Randstad Noordring maakt deel uit van een 80 kilometer lange hoogspanningsverbinding die in 2018 gereed moet zijn.

Het bezoekerscentrum is bedoeld voor omwonenden en andere geïnteresseerden uit binnen- en buitenland die nieuwsgierig zijn naar de ins en outs van het innovatieve Randstad-project. Zij kunnen er terecht voor informatie en antwoord op hun vragen. In het bezoekerscentrum staat onder meer een interactieve maquette van het project. Via visuele praatplaten kan men uitgebreid worden bijgepraat over de werkzaamheden rond de aanleg, techniek en de planning van het project.

Openingstijden
Het bezoekerscentrum is vanaf 18 oktober 2016 voor publiek geopend. U kunt er terecht op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 29 oktober is er een extra middagopenstelling. Adres: Bospolder 11 in Leiderdorp (bij  afslag A4).

Projectkantoor
Het informatiecentrum is tevens projectkantoor van TenneT en BAM. BAM is een van de aannemers die voor TenneT de bouwwerkzaamheden uitvoert. BAM bouwt de 380 kV-verbinding ten zuiden van de Noordelijke Ringvaart van de Haarlemmermeer tot aan hoogspanningstation Bleiswijk.

Het gebouw
Het centrum aan de Bospolder 11 heeft een verleden als bezoekerscentrum. Eerder kon men hier terecht voor informatie over de bouw van de Hogesnelheidslijn en het werk aan de A4 (Rijkswaterstaat). Na het werk aan de hoogspanningsverbinding krijgt het gebouw een recreatieve functie als Groene Hart Centrum.

Kijk voor meer informatie over het project op de website Randstad Noordring 380 kV