Nieuwsbericht Terugplaatsen Spanjaardsbrug 14 december: omleiding

Gepubliceerd op: 11 december 2018 09:20

De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de Zijlbrug, Spanjaardsbrug en Doesmolenbrug. Vrijdag 14 december wordt de Spanjaardsbrug teruggeplaatst. Tot maandag 17 december blijft voor het weg- en het vaarwegverkeer de omleidingsroute van kracht.

Onderhoud
Begin november werd de Spanjaardsbrug naar een grote loods in Sliedrecht gevaren voor onderhoud. Inmiddels is het val van de brug versterkt, het wegdek op de brug is geschilderd en de slijtlaag is aangebracht. Ook de balans van de brug is versterkt en de klinknagels en bewegende onderdelen zijn vervangen.

Inhijsen: 14 december
Op donderdag 13 december wordt het ponton met de brug naar Leiderdorp gevaren en op vrijdag 14 december wordt de brug teruggeplaatst. In het weekend van 15 en 16 december wordt de brug klaargemaakt voor gebruik. De brug is vanaf maandag 17 december om 7.00 uur weer te gebruiken. Van 17 tot en met 20 december wordt de tijdelijke pontonbrug en fietspad verwijderd.

Omleiding
Tot 17 december 7.00 uur wordt het autoverkeer omgeleid via de Zijlbrug (Willen de Zwijgerlaan). Fietsers en voetgangers maken gebruik van de tijdelijke pontonbrug ter hoogte van de Bootstraat. Tijdens het inhijsen is het vaarwegverkeer volledig gestremd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.pzh.nl/bruggenleiden en volg @verkeerzh op Twitter. Installeer de Bouwapp op de smartphone via de Appstore of Playstore. Zoek op Zijlbrug en Spanjaardsbrug Groot Onderhoud.