Nieuwsbericht The DriveXperience voor jonge rijbewijsbezitters

Gepubliceerd op: 27 maart 2019 08:20

De gemeenten Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude organiseren zondag 7 en 14 april gezamenlijk The DriveXperience: een gratis praktijkdag voor jonge autorijders.
De praktijkdag is uitsluitend bedoeld voor jonge rijbewijsbezitters van 18 t/m 24 jaar die tussen de 3 maanden en 3 jaar hun rijbewijs hebben én staan ingeschreven bij een van de organiserende gemeenten. Deelnemers ervaren op deze dag zelf hoe goed ze als autorijder zijn en wat ze nog zouden kunnen verbeteren.

Doe mee!
De dag begint om 9.00 uur in het gemeentehuis van Leiderdorp en duurt tot 16.00 uur. Je doorloopt drie verschillende modules met halverwege de dag een lunch. Deelnemers rijden samen met een coach een rit door de omgeving, ervaren de remweg met verschillende snelheden op een natte en een droge baan en praten met elkaar over afleiding tijdens het rijden en hoe daar mee om te gaan.

Aanmelden via de website
Meld je aan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer informatie over de inhoud van het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle informatie per e-mail toegestuurd.

The DriveXperience is een initiatief van en wordt gesubsidieerd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).