Nieuwsbericht The DriveXperience zondag 25 september

Gepubliceerd op: 14 september 2016 15:20

De gemeente Leiderdorp organiseert samen met de gemeenten Oegstgeest en Leiden op zondag 25 september weer een gratis DriveXperience praktijkdag, bedoeld voor jonge autorijders t/m 24 jaar die maximaal 3 jaar hun rijbewijs bezitten.

De DriveXperience is een gratis Praktijkdag voor Jonge Autorijders, waarvoor auto's gratis beschikbaar worden gesteld door Van Haasteren Motors BV in Leiderdorp. Je hoeft dus zelf geen auto mee te brengen! Dit jaar kunnen ook jonge autorijders uit Leiden en Oegstgeest gratis aan deze praktijkdag deelnemen. De praktijkdag wordt gehouden bij en in het gemeentehuis in Leiderdorp.

Je ervaart deze dag achter het stuur en in drie modules hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten je kunt bereiken.

Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience)
Je rijdt met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving, wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl en geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft. Spannend!

Module 2: Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)
Op een gladde rem/slipbaan rijd je zélf en voel je wat het is om op glad wegdek onverwacht noodstops te moeten maken met verschillende snelheden. Je merkt hoe lang je remweg op een glad wegdek bij verschillende snelheden is en voelt de werking van het ABS remsysteem. Wéér een ervaring rijker!

Module 3: alcohol, drugs en afleidingen (Xperience Xchange)
In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praat en discussieer je mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voer je een open discussie hierover, over je eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je ook kunnen afleiden. Alles bij elkaar een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen.

Vooraf en achteraf verkeerstest via internet
Met een eigen inlogcode maak je vooraf thuis op de site van CitoDrive een test die aantoont welk soort autorijder je bent. Enkele dagen na afloop maak je via internet nóg een test. Genoeg redenen om je meteen aan te melden op www.thedrivexperience.nl!

Laat ook je vrienden aanmelden!
Laat al je vrienden, kennissen en collega's van 18 t/m 24 jaar die tussen de 3 maanden en 2 jaar hun rijbewijs bezitten zich óók aanmelden en gratis meedoen! De dag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De gemeente zorgt voor een gratis lunch! Na afloop ontvang je een certificaat. Er kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Eventueel extra DriveXperience dag op vrijdagnmiddag/avond 23 september
Mochten er teveel aanmeldingen komen om allemaal op zondag 25 september af te handelen, dan organiseren de deelnemende gemeenten een extra DriveXperience praktijkdag op vrijdagmiddag/avond 23 september. Hou daarom voor alle zekerheid ook deze middag/avond (van 13.00 uur tot 20.00 uur vrij. Deelnemers die beslist niet op die extra vrijdagmiddag/avond kunnen, zullen we voorrang geven voor de zondag.

Aanmelden via de website
Meld je aan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer info over het dagprogramma.