Nieuwsbericht Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Gepubliceerd op: 08 maart 2021 12:00

Heeft u door de coronamaatregelen tijdelijk minder inkomen en kunt u daardoor uw vaste woonlasten niet meer betalen? Dan kan de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) u misschien helpen. Met de TONK-regeling ontvangt u tijdelijke ondersteuning in de kosten van bijvoorbeeld huur, hypotheekrente, elektriciteit, gas en water. Zowel ondernemers als mensen die in loondienst zijn of waren komen in aanmerking voor de TONK. De TONK is een nieuwe tijdelijke financiële regeling van de Rijksoverheid. De gemeente Leiden voert deze regeling uit voor inwoners van Leiden en Leiderdorp.

Aanvragen tonk
Op www.leiden.nl/tonk vindt u meer informatie over de TONK en de voorwaarden om voor de regeling in aanmerking te komen. U kunt hier ook uw aanvraag indienen.

Heeft u hulp nodig? 
Lukt het u niet meer om rekeningen te betalen of rond te komen? Neem dan contact op met Incluzio. Incluzio Leiderdorp ondersteunt waar mogelijk, denkt met je mee en kan je ook doorverwijzen naar de juiste instanties. Kijk voor meer informatie en spreekuurtijden op de website van Incluzio Leiderdorp.